Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Keresztelő - wyw.hu

Szponzorált linkek
Ki lehet keresztszülő?
http://keresztelo.blog.hu/2010/05/29/ki_lehet_keresztszulo

Ahány egyházközség annyi szokás, így ha már megvan a kiszemelt templom érdemes felkeresni és megérdeklődni a helyi szokásokat. De azért általánosságban elmondható, hogy legalább az egyik keresztszülőnek az adott vallásúnak kell lenni. Nem fontos, hogy házaspárt válasszunk, s az sem kötelező, hogy ketten legyenek.

Ki lehet keresztszülő?
Keresztelői versek, idézetek
http://www.kereszteles.hu/blog/hir-11/

Bejegyzésünkkel segíteni szeretnénk a keresztelőre készülő szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket. Ha saját magunk tervezzük meg ill. készítjük el keresztelési meghívónkat, vagy üdvözlőlapunkat, akkor is szeretnénk, ha különlegeset alkothatnánk, ami méltón őrzi meg a keresztelés emlékét.

Keresztelői versek, idézetek
Mormon keresztelő hogyan zajlik?
http://www.mormon.org/learn/0,8672,1574-15,00.html

Hogyan zajlik egy keresztelő? A keresztelőket áhítatos gyűlés keretén belül tartjuk. Általában a keresztelkedő személy családja és barátai vannak jelen, egyháztagok és nem egyháztagok egyaránt. A gyűlésen van ima, közös gyülekezeti ének, valamint rövid beszédek azokról a szövetségekről, melyeket az ember meg fog kötni.

Mormon keresztelő hogyan zajlik?
Milibaby - amerikai keresztelő ajándékok
http://milibaby.hu/kategoriak/alkalmak/keresztelo_ajandekok/26|-1

Webáruházunkban különleges, minőségi amerikai termékek közül válogathatnak vásárlóink, legyen szó keresztelő-, babaköszöntő ajándékokról, vagy különleges, alkalmi babaruhákról hétköznapi viseletről. Minőségi termékeink több amerikai díjat is magukénak tudhatnak. Keresztelő ajándékként szívből ajánljuk ezüstözött ajándéktárgyainkat, gyönyörű képkereteinket, fotóalbumainkat, takaróinkat. Reméljük, hogy a jövőben Önt is elégedett vásárlóink körében üdvözölhetjük!

Milibaby - amerikai keresztelő ajándékok
Ezoterikus keresztelő
http://www.legyenigymost.hu/kereszteles-keresztelo/kereszteles-keresztelo.php

Szeretnéd, hogy a most született kis baba élete végéig tudatos maradjon Isteni mivoltára, erejére, hatalmára és fényére? Itt megtöténik a kis baba fénybõl jövõ köszöntése. Valamint életterének felszentelése.

Ezoterikus keresztelő
Katolikus keresztelésről
http://www.lakitelekiplebania.hu/index.php?option=com_content&view=article&i ...

A keresztség szentségének kiszolgáltatásakor Isten életében részesülünk: a mennyei Atya gyermekei, Jézus testvérei leszünk a Szentlélekben, és az Egyház közösségében. Az oldal leír minden hasznos információt a katolikus keresztelővel kapcsolatosan.

Katolikus keresztelésről
Elintézni valók a keresztelés előtt
http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-menete.html

A legegyszerűbb felkeresni a környék egyházi tisztviselőjét, s ő el fog mondani minden szükséges tennivalót a keresztelőről. Példának álljon itt egy katolikus, egy protestáns, majd egy evangélikus keresztelő menete. A különböző felekezetek szertartásai egyébként nagyon hasonlítanak egymásra. Mivel sok helyen tartanak más, idegen családokkal közös keresztelőt (s ez lehet akár kellemetlen élmény is), érdemes rákérdezni még idejében, hogy milyen lehetőségek vannak a keresztelő leendő helyszínén. Keresztszülőktől szinte mindenhol elvárt, hogy keresztelő ajándékot vigyenek. Ékszerek, keresztelőruha, keresztelőpohár, emlékérmék tartoznak a legelterjedtebbek közé.

Elintézni valók a keresztelés előtt
Milyen legyen a keresztelőruha?
http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-ruha.html

A keresztelőruha színe mindig fehér, hiszen az egész szertartás a tisztaságról, a megtisztulásról, az új életbe való belépésről szól. Még a kisgyermekeket is szokás "komolyabb" ruhácskába bújtatni ez alkalommal: a leányoknak apró szoknya dukál, a kisfúkat pedig mellénykébe, ingecskébe öltöztethetjük.

Milyen legyen a keresztelőruha?
Keresztelő ruha
http://babarozsaszalon.hu/

Tradicionális és modern keresztelőruha, koszorúslány ruha, elsőáldozó ruha, ünneplő ruha, báli ruha, öltöny, szövetkabát, sapka és egyéb kiegészítők - elegáns gyermekruhák kislányoknak és kisfiúknak, 0-10 éves korig!

Keresztelő ruha
Lilly ruhák
http://www.lilly-menyasszonyiruha.hu/lista/10.html

„A király liliomja” Hölgyszalon - egyik fő profilja az igazán különleges keresztelő ruhák készítése, tervezése. Minőségi alapanyagokat használnak, egyedileg tervezik meg a legkisebbek első ünnepi alkalmára a ruhácskákat.

Lilly ruhák
Keresztelőre ruha-kölcsönzés
http://www.koszoruslany.com/kolcsonzes.html

Minden ünnepi alkalomra kínálunk , exklusive ruhákat az újszülöttől a kamasz korig , Kínálatunkban megtalálhatók ; keresztelő ruhák széles választéka ,báli ruhák óvodai , iskolai tánc – balett – zenei bemutatóra, fellépésre ünnepi viseleteket ajánlatunkból természetesen nem hiányzik a klasszikus esküvői és karácsonyi alkalmi ruha sem.

Keresztelőre ruha-kölcsönzés
Pirinyó babaruha garnitúra keresztelőre
http://www.pirinyo-babaruha.onlineuzlet.hu/index.php?act=list&k_id=6087&PHPS ...

1990-óta működő cégünk folyamatos fejlesztések eredményeként korszerű gépekkel, magas minőségben készíti bébi-és gyerekruháit. Minden szezonban megújult saját tervezésű kollekcióval várjuk partnereinket. A tervezésnél igyekszünk figyelembe venni az aktuális divatot, de csak annyira, ami egy gyereken még bájos a felnőttek divatjából.

Pirinyó babaruha garnitúra keresztelőre
Nicol-keresztelő ruhák
http://www.nicolgyermekruha.hu/index.php?op=kat&kat_id=28

A Nicol Kft. saját tervezésű és készítésű kollekciót kínál fiúknak és lányoknak egyaránt. Termékskálánk mind méretezés, mind funkció tekintetében igen széles, nálunk felöltöztetheti újszülött vagy óvodás gyermekét egészen a bakfis éveikig. Cégünk olyan ruhákat készít, melyek jól hordhatóak, kihasználhatóak. Számunkra elengedhetetlen követelmény, hogy az alapanyag megválasztásánál figyelembe vegyük a baba- és gyermekbőr érzékenységét, ezért törekszünk a természetes alapanyagok alkalmazására, különös tekintettel a testtel érintkező ruhadaraboknál.

Nicol-keresztelő ruhák
Zalaegerszegi kislányt kereszteltek karácsonykor
http://www.kereszteles.hu/blog/

Bájos kislányt kereszteltek Zalaegerszeg egyik templomában decemberben, karácsonykor.

Zalaegerszegi kislányt kereszteltek karácsonykor
Keresztelés, keresztség
http://www.kereszteles.hu/kereszteles-cikkek-main

A keresztség az Úr Jézus Krisztustól rendelt szentség. Ez által Ő vesz fel minket egyházába, s bűnbocsánatot, életet és üdvösséget ad azoknak, akik hisznek Őbenne. A keresztség éppen ezért egyszer s mindenkorra szól. Ha a keresztelés a Szentháromság nevére történt, akkor érvényes a keresztség, bármely keresztény felekezet vagy személy végezte is azt.

Keresztelés, keresztség
Ajándékötletek keresztelőre
http://www.kereszteles.hu/keresztel.html

Ajándékok keresztelés alkalmára: Rózsafüzér karkötő, szíves kereszt, piros szíves kereszt, angyal lámpással, kislány angyal, őrangyal érem.

Ajándékötletek keresztelőre
Keresztelő ruha saját kezűleg
http://www.szabasmintabolt.hu/unneplruhak/212-9756-keresztelruha-fiu-lany.html

A Burda szabásminták segítenek saját kezűleg megalkotni a megálmodott keresztelő ruhákat.

Keresztelő ruha saját kezűleg
Bella szalon ruhái
http://www.bellaszalon.hu/keresztelo_ruhak.html

Ha igazán szép, igényes de egyben kényelmes viseletet keres gyermeke keresztelőjére vagy egy olyan alkalomra, amikor fontos, hogy a gyermeke a legszebb legyen, akkor ne tétovázzon. Hívjon! Ruhácskáink a legújabb divatnak megfelelően készültek. Keresztelőruháink komplett szettben kaphatók nagyon kedvező áron.

Bella szalon ruhái
NLCafe-keresztelő ruha fóruma
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=231886

Anyukák beszélgetnek arról, hol, mennyiért lehet beszerezni kislányoknak, kisfiúknak a keresztelő ruhákat.

NLCafe-keresztelő ruha fóruma
Csöpp-ke ruhák
http://csoppke.hu/20-kereszteloruhak?orderby=price&orderway=desc

Cégünk több éves tapasztalataira visszatekintve örömmel látjuk, tapasztaljuk, hogy a magyar ruhák minősége, ára kifogástalan, és nagyon sokan szeretik. Sajnos, ami hátrányként róható fel, hogy egyre több magyar gyártó tűnik el a piacról. Pedig itt is széles a paletta az egyszerű, olcsóbbtól, a drága és szép termékekig minden megtalálható.

Csöpp-ke ruhák
A keresztelő
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-343.html

a keresztény egyházba fogadás rítusa, mely egyúttal az újszülött befogadása a család és a falu közösségébe az ez alkalomhoz kötődő hagyományos → szokások és hiedelmek (hiedelem) rendszerén át.

A keresztelő
A keresztszülő
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-359.html

Keresztszülő az a férfi és nő, akit vagy akiket az újszülött gyermek szülei felkérnek, hogy a keresztelés (→ keresztelő) egyházi szertartásán megjelenjenek, a keresztanya a gyermeket keresztvíz alá tartsa, a gyermek nevében az egyház által előírt fogadalmat letegyék, a keresztelés szertartásán aktívan részt vegyenek.

A keresztszülő
Egyedi takaró keresztelőre
http://babatakaro.gportal.hu/

Névre szóló takaró - egyedi, ötletes és praktikus. Az általunk készített takarók ölelnivalóan puha, csodás színű polár és polár - pamut anyagokból készülnek. A megrendelő egyedi elképzelései alapján varrjuk meg nevekkel, feliratokkal és kedves mintákkal díszítve.

Egyedi takaró keresztelőre
Evangélikus szertartásról
http://www.onlinehittan.hu/h-6-11.htm

A szülők és keresztszülők a gyerekkel az oltár elé állnak. A lelkész imádkozik, buzdító szavakat intéz a jelenlévőkhöz, és felolvassa a Bibliából az úgynevezett "szereztetési igéket".

Evangélikus szertartásról
Protestáns keresztelő
http://www.keve.se/Vezetoseg/Hivatal/Kereszteles/Kereszteles.htm

Protestáns keresztelő
Babanet társalgó
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/29836.html?1112536750

Minden ami a keresztelő témához tartozik...gondolatok, eszmecserék kismamák között készülve a jeles alkalomra.

Babanet társalgó
Hoxa fórum
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=6783

Milyen ajándékot vegyen a keresztanya? Ötletbörze, tanácsok keresztelő ajándékkal kapcsolatban.

Hoxa fórum
Fülbevaló keresztelőre
http://amulettekszer.hu/bebi-fulbevalo.php

14 karátos arany fülbevalók, általában biztonságos kapcsolóval. Méretük kisebb, mint a felnőtt fülbevalóké, ezért kiváló ajándék keresztelőre a kislányoknak.

Fülbevaló keresztelőre
Mit szokás venni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak__489860-kereszte ...

Keresztszülők leszek hamarosan és teljesen tanácstalan vagyok. Sose voltam még keresztelőn és fogalmam sincs, ilyenkor milyen ajándék lenne a legjobb. Valami személyeset szeretnék, lehet kézműves dolog vagy népművészethez kapcsolódó. Bármilyen ötletnek, tanácsnak nagyon örülnék!

Mit szokás venni?
Ajándékok a Tündérkerttől
http://www.tunderkert-zebra.hu/index.php?Itemid=73&id=17&option=com_phocagal ...

A Tündérkert ajándék, nosztalgia ajándék, esküvő dekoráció és ajándék valamint baba-mama köszöntő ajándékok széles választékával egyedi ajándékötletekkel és annak elkészítésével várja a " vennem kell valamit" érzéssel telt ajándékozót.

Ajándékok a Tündérkerttől
Keresztszülő vallása
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-kerdesek__4284-kere ...

Keresztszülő csak katolikus vallású lehet? Milyen papírok kellenek a keresztelőhöz mind a szülő, mind a keresztszülő részéről? Információk és tanácsok a témakörben.

Keresztszülő vallása
Keresztszülő választás régen
http://www.kereszteles.hu/kt-cikk-aa.html

A keresztszülőket a gyermek szülei választották ki. A múlt század végéig gyakorlat volt, hogy nem rokont hívtak a szülők erre a feladatra. Leggyakrabban az apa vagy anya ifjúkori pajtását választották, ezzel új formában megerősítették a régi barátságot. Mikor időszerű lett, a másik fél visszahívta őket keresztszülőnek.

Keresztszülő választás régen
Hogyan lehetek jó keresztszülő?
http://www.onlinehittan.hu/h-6-18.htm

A keresztény szülők és keresztszülők szép hivatása éppen az, hogy a megkeresztelt gyereket támogassák lelki fejlődésében. Tanítsák őt az evangélium igazságaira, és biztassák, hogy örömmel vegyen részt a gyülekezet életében.

Hogyan lehetek jó keresztszülő?
Keresztelőre készülünk
http://www.kismama.hu/baba/keresztelore_keszulunk/5382/

Bár vallási szertartásról van szó, olyan családokban is sor kerül rá, ahol inkább bensőséges ünnepnek, kedves hagyománynak tekintik. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni róla, és mit kaphat ajándékba az ünnepelt!

Keresztelőre készülünk
Egyre több a keresztelő Csongrád megyében
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/egyre_tobb_a_keresztelo_csongrad_megyeb ...

eresztség nélkül nincs templomi esküvő és keresztszülők sem lehetünk. Sokan ilyen okok miatt veszik fel a szentséget, mások viszont szeretnének hivatalosan is belépni valamely egyház kötelékébe, ezzel is bizonyítva hitüket. A gyerekekről szüleik döntenek: keresztények lesznek vagy sem.

Egyre több a keresztelő Csongrád megyében
A keresztszülőség felelősség egy életen át
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_keresztszuloseg_felelosseg_egy_eleten ...

A keresztszülők legfontosabb feladata, hogy a keresztszülő segítségére legyen a vér szerinti szülőnek a gyermek hitbeli nevelésében.

A keresztszülőség felelősség egy életen át
Keresztelő a katolikus vallásban
http://szentimre.plebania.hu/plebania/szti_1.htm

A II. Vatikáni Zsinat az Egyház megújulásával kapcsolatban szigorú előírásokat vezetett be. Mindezek lényege az, hogy csak az legyen "anyakönyv szerint" a Katolikus Egyházhoz tartozó, aki ténylegesen oda akar tartozni, és legalább az Egyház által előírt minimális feltételeknek eleget tesz.

Keresztelő a katolikus vallásban
A keresztelés szertartása
http://www.adorans.hu/node/2042

Az ajánlott oldalon olvashatjuk el a keresztelési szertartás menetét.Mit mond a pap, mit kell válaszolnia a keresztszülőknek, mik a feladataik és milyen kötelességekre hívja fel a pap a keresztszülők figyelmét.

A keresztelés szertartása
Keresztelés előtti beszélgetés
http://www.freeweb.hu/obuda-szent3sag/doc/kereszteles.pdf?SZENT3SAG=8c6262a3 ...

Tavas Gellért plébános szavai, mellyel elmondja keresztelés előtti és alatti fontos tudnivalókat.

Keresztelés előtti beszélgetés
Mamanet fórum a keresztelésről
http://www.mamanet.hu/distribution/viewtopic.php?f=7&t=219

Anyák és leendő anyukák oldala, ahol a gyermekek keresztelőjéről osztanak meg egymással fontos információkat.

Mamanet fórum a keresztelésről
Ki lehet keresztszülő?
http://keresztelo.blog.hu/2010/05/29/ki_lehet_keresztszulo

Ahány egyházközség annyi szokás, így ha már megvan a kiszemelt templom érdemes felkeresni és megérdeklődni a helyi szokásokat. De azért általánosságban elmondható, hogy legalább az egyik keresztszülőnek az adott vallásúnak kell lenni. Nem fontos, hogy házaspárt válasszunk, s az sem kötelező, hogy ketten legyenek.

Ki lehet keresztszülő?
Keresztelői versek, idézetek
http://www.kereszteles.hu/blog/hir-11/

Bejegyzésünkkel segíteni szeretnénk a keresztelőre készülő szülőket, nagyszülőket, keresztszülőket. Ha saját magunk tervezzük meg ill. készítjük el keresztelési meghívónkat, vagy üdvözlőlapunkat, akkor is szeretnénk, ha különlegeset alkothatnánk, ami méltón őrzi meg a keresztelés emlékét.

Keresztelői versek, idézetek
Mormon keresztelő hogyan zajlik?
http://www.mormon.org/learn/0,8672,1574-15,00.html

Hogyan zajlik egy keresztelő? A keresztelőket áhítatos gyűlés keretén belül tartjuk. Általában a keresztelkedő személy családja és barátai vannak jelen, egyháztagok és nem egyháztagok egyaránt. A gyűlésen van ima, közös gyülekezeti ének, valamint rövid beszédek azokról a szövetségekről, melyeket az ember meg fog kötni.

Mormon keresztelő hogyan zajlik?
Milibaby - amerikai keresztelő ajándékok
http://milibaby.hu/kategoriak/alkalmak/keresztelo_ajandekok/26|-1

Webáruházunkban különleges, minőségi amerikai termékek közül válogathatnak vásárlóink, legyen szó keresztelő-, babaköszöntő ajándékokról, vagy különleges, alkalmi babaruhákról hétköznapi viseletről. Minőségi termékeink több amerikai díjat is magukénak tudhatnak. Keresztelő ajándékként szívből ajánljuk ezüstözött ajándéktárgyainkat, gyönyörű képkereteinket, fotóalbumainkat, takaróinkat. Reméljük, hogy a jövőben Önt is elégedett vásárlóink körében üdvözölhetjük!

Milibaby - amerikai keresztelő ajándékok
Ezoterikus keresztelő
http://www.legyenigymost.hu/kereszteles-keresztelo/kereszteles-keresztelo.php

Szeretnéd, hogy a most született kis baba élete végéig tudatos maradjon Isteni mivoltára, erejére, hatalmára és fényére? Itt megtöténik a kis baba fénybõl jövõ köszöntése. Valamint életterének felszentelése.

Ezoterikus keresztelő
Katolikus keresztelésről
http://www.lakitelekiplebania.hu/index.php?option=com_content&view=article&i ...

A keresztség szentségének kiszolgáltatásakor Isten életében részesülünk: a mennyei Atya gyermekei, Jézus testvérei leszünk a Szentlélekben, és az Egyház közösségében. Az oldal leír minden hasznos információt a katolikus keresztelővel kapcsolatosan.

Katolikus keresztelésről
Elintézni valók a keresztelés előtt
http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-menete.html

A legegyszerűbb felkeresni a környék egyházi tisztviselőjét, s ő el fog mondani minden szükséges tennivalót a keresztelőről. Példának álljon itt egy katolikus, egy protestáns, majd egy evangélikus keresztelő menete. A különböző felekezetek szertartásai egyébként nagyon hasonlítanak egymásra. Mivel sok helyen tartanak más, idegen családokkal közös keresztelőt (s ez lehet akár kellemetlen élmény is), érdemes rákérdezni még idejében, hogy milyen lehetőségek vannak a keresztelő leendő helyszínén. Keresztszülőktől szinte mindenhol elvárt, hogy keresztelő ajándékot vigyenek. Ékszerek, keresztelőruha, keresztelőpohár, emlékérmék tartoznak a legelterjedtebbek közé.

Elintézni valók a keresztelés előtt
Milyen legyen a keresztelőruha?
http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-ruha.html

A keresztelőruha színe mindig fehér, hiszen az egész szertartás a tisztaságról, a megtisztulásról, az új életbe való belépésről szól. Még a kisgyermekeket is szokás "komolyabb" ruhácskába bújtatni ez alkalommal: a leányoknak apró szoknya dukál, a kisfúkat pedig mellénykébe, ingecskébe öltöztethetjük.

Milyen legyen a keresztelőruha?
Keresztelő ruha
http://babarozsaszalon.hu/

Tradicionális és modern keresztelőruha, koszorúslány ruha, elsőáldozó ruha, ünneplő ruha, báli ruha, öltöny, szövetkabát, sapka és egyéb kiegészítők - elegáns gyermekruhák kislányoknak és kisfiúknak, 0-10 éves korig!

Keresztelő ruha
Lilly ruhák
http://www.lilly-menyasszonyiruha.hu/lista/10.html

„A király liliomja” Hölgyszalon - egyik fő profilja az igazán különleges keresztelő ruhák készítése, tervezése. Minőségi alapanyagokat használnak, egyedileg tervezik meg a legkisebbek első ünnepi alkalmára a ruhácskákat.

Lilly ruhák
Keresztelőre ruha-kölcsönzés
http://www.koszoruslany.com/kolcsonzes.html

Minden ünnepi alkalomra kínálunk , exklusive ruhákat az újszülöttől a kamasz korig , Kínálatunkban megtalálhatók ; keresztelő ruhák széles választéka ,báli ruhák óvodai , iskolai tánc – balett – zenei bemutatóra, fellépésre ünnepi viseleteket ajánlatunkból természetesen nem hiányzik a klasszikus esküvői és karácsonyi alkalmi ruha sem.

Keresztelőre ruha-kölcsönzés
Pirinyó babaruha garnitúra keresztelőre
http://www.pirinyo-babaruha.onlineuzlet.hu/index.php?act=list&k_id=6087&PHPS ...

1990-óta működő cégünk folyamatos fejlesztések eredményeként korszerű gépekkel, magas minőségben készíti bébi-és gyerekruháit. Minden szezonban megújult saját tervezésű kollekcióval várjuk partnereinket. A tervezésnél igyekszünk figyelembe venni az aktuális divatot, de csak annyira, ami egy gyereken még bájos a felnőttek divatjából.

Pirinyó babaruha garnitúra keresztelőre
Nicol-keresztelő ruhák
http://www.nicolgyermekruha.hu/index.php?op=kat&kat_id=28

A Nicol Kft. saját tervezésű és készítésű kollekciót kínál fiúknak és lányoknak egyaránt. Termékskálánk mind méretezés, mind funkció tekintetében igen széles, nálunk felöltöztetheti újszülött vagy óvodás gyermekét egészen a bakfis éveikig. Cégünk olyan ruhákat készít, melyek jól hordhatóak, kihasználhatóak. Számunkra elengedhetetlen követelmény, hogy az alapanyag megválasztásánál figyelembe vegyük a baba- és gyermekbőr érzékenységét, ezért törekszünk a természetes alapanyagok alkalmazására, különös tekintettel a testtel érintkező ruhadaraboknál.

Nicol-keresztelő ruhák
Zalaegerszegi kislányt kereszteltek karácsonykor
http://www.kereszteles.hu/blog/

Bájos kislányt kereszteltek Zalaegerszeg egyik templomában decemberben, karácsonykor.

Zalaegerszegi kislányt kereszteltek karácsonykor
Keresztelés, keresztség
http://www.kereszteles.hu/kereszteles-cikkek-main

A keresztség az Úr Jézus Krisztustól rendelt szentség. Ez által Ő vesz fel minket egyházába, s bűnbocsánatot, életet és üdvösséget ad azoknak, akik hisznek Őbenne. A keresztség éppen ezért egyszer s mindenkorra szól. Ha a keresztelés a Szentháromság nevére történt, akkor érvényes a keresztség, bármely keresztény felekezet vagy személy végezte is azt.

Keresztelés, keresztség
Ajándékötletek keresztelőre
http://www.kereszteles.hu/keresztel.html

Ajándékok keresztelés alkalmára: Rózsafüzér karkötő, szíves kereszt, piros szíves kereszt, angyal lámpással, kislány angyal, őrangyal érem.

Ajándékötletek keresztelőre
Keresztelő ruha saját kezűleg
http://www.szabasmintabolt.hu/unneplruhak/212-9756-keresztelruha-fiu-lany.html

A Burda szabásminták segítenek saját kezűleg megalkotni a megálmodott keresztelő ruhákat.

Keresztelő ruha saját kezűleg
Bella szalon ruhái
http://www.bellaszalon.hu/keresztelo_ruhak.html

Ha igazán szép, igényes de egyben kényelmes viseletet keres gyermeke keresztelőjére vagy egy olyan alkalomra, amikor fontos, hogy a gyermeke a legszebb legyen, akkor ne tétovázzon. Hívjon! Ruhácskáink a legújabb divatnak megfelelően készültek. Keresztelőruháink komplett szettben kaphatók nagyon kedvező áron.

Bella szalon ruhái
NLCafe-keresztelő ruha fóruma
http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=231886

Anyukák beszélgetnek arról, hol, mennyiért lehet beszerezni kislányoknak, kisfiúknak a keresztelő ruhákat.

NLCafe-keresztelő ruha fóruma
Csöpp-ke ruhák
http://csoppke.hu/20-kereszteloruhak?orderby=price&orderway=desc

Cégünk több éves tapasztalataira visszatekintve örömmel látjuk, tapasztaljuk, hogy a magyar ruhák minősége, ára kifogástalan, és nagyon sokan szeretik. Sajnos, ami hátrányként róható fel, hogy egyre több magyar gyártó tűnik el a piacról. Pedig itt is széles a paletta az egyszerű, olcsóbbtól, a drága és szép termékekig minden megtalálható.

Csöpp-ke ruhák
A keresztelő
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-343.html

a keresztény egyházba fogadás rítusa, mely egyúttal az újszülött befogadása a család és a falu közösségébe az ez alkalomhoz kötődő hagyományos → szokások és hiedelmek (hiedelem) rendszerén át.

A keresztelő
A keresztszülő
http://mek.niif.hu/02100/02115/html/3-359.html

Keresztszülő az a férfi és nő, akit vagy akiket az újszülött gyermek szülei felkérnek, hogy a keresztelés (→ keresztelő) egyházi szertartásán megjelenjenek, a keresztanya a gyermeket keresztvíz alá tartsa, a gyermek nevében az egyház által előírt fogadalmat letegyék, a keresztelés szertartásán aktívan részt vegyenek.

A keresztszülő
Egyedi takaró keresztelőre
http://babatakaro.gportal.hu/

Névre szóló takaró - egyedi, ötletes és praktikus. Az általunk készített takarók ölelnivalóan puha, csodás színű polár és polár - pamut anyagokból készülnek. A megrendelő egyedi elképzelései alapján varrjuk meg nevekkel, feliratokkal és kedves mintákkal díszítve.

Egyedi takaró keresztelőre
Evangélikus szertartásról
http://www.onlinehittan.hu/h-6-11.htm

A szülők és keresztszülők a gyerekkel az oltár elé állnak. A lelkész imádkozik, buzdító szavakat intéz a jelenlévőkhöz, és felolvassa a Bibliából az úgynevezett "szereztetési igéket".

Evangélikus szertartásról
Protestáns keresztelő
http://www.keve.se/Vezetoseg/Hivatal/Kereszteles/Kereszteles.htm

Protestáns keresztelő
Babanet társalgó
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/279/29836.html?1112536750

Minden ami a keresztelő témához tartozik...gondolatok, eszmecserék kismamák között készülve a jeles alkalomra.

Babanet társalgó
Hoxa fórum
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=6783

Milyen ajándékot vegyen a keresztanya? Ötletbörze, tanácsok keresztelő ajándékkal kapcsolatban.

Hoxa fórum
Fülbevaló keresztelőre
http://amulettekszer.hu/bebi-fulbevalo.php

14 karátos arany fülbevalók, általában biztonságos kapcsolóval. Méretük kisebb, mint a felnőtt fülbevalóké, ezért kiváló ajándék keresztelőre a kislányoknak.

Fülbevaló keresztelőre
Mit szokás venni?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak__489860-kereszte ...

Keresztszülők leszek hamarosan és teljesen tanácstalan vagyok. Sose voltam még keresztelőn és fogalmam sincs, ilyenkor milyen ajándék lenne a legjobb. Valami személyeset szeretnék, lehet kézműves dolog vagy népművészethez kapcsolódó. Bármilyen ötletnek, tanácsnak nagyon örülnék!

Mit szokás venni?
Ajándékok a Tündérkerttől
http://www.tunderkert-zebra.hu/index.php?Itemid=73&id=17&option=com_phocagal ...

A Tündérkert ajándék, nosztalgia ajándék, esküvő dekoráció és ajándék valamint baba-mama köszöntő ajándékok széles választékával egyedi ajándékötletekkel és annak elkészítésével várja a " vennem kell valamit" érzéssel telt ajándékozót.

Ajándékok a Tündérkerttől
Keresztszülő vallása
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-kerdesek__4284-kere ...

Keresztszülő csak katolikus vallású lehet? Milyen papírok kellenek a keresztelőhöz mind a szülő, mind a keresztszülő részéről? Információk és tanácsok a témakörben.

Keresztszülő vallása
Keresztszülő választás régen
http://www.kereszteles.hu/kt-cikk-aa.html

A keresztszülőket a gyermek szülei választották ki. A múlt század végéig gyakorlat volt, hogy nem rokont hívtak a szülők erre a feladatra. Leggyakrabban az apa vagy anya ifjúkori pajtását választották, ezzel új formában megerősítették a régi barátságot. Mikor időszerű lett, a másik fél visszahívta őket keresztszülőnek.

Keresztszülő választás régen
Hogyan lehetek jó keresztszülő?
http://www.onlinehittan.hu/h-6-18.htm

A keresztény szülők és keresztszülők szép hivatása éppen az, hogy a megkeresztelt gyereket támogassák lelki fejlődésében. Tanítsák őt az evangélium igazságaira, és biztassák, hogy örömmel vegyen részt a gyülekezet életében.

Hogyan lehetek jó keresztszülő?
Keresztelőre készülünk
http://www.kismama.hu/baba/keresztelore_keszulunk/5382/

Bár vallási szertartásról van szó, olyan családokban is sor kerül rá, ahol inkább bensőséges ünnepnek, kedves hagyománynak tekintik. Összegyűjtöttük, mit érdemes tudni róla, és mit kaphat ajándékba az ünnepelt!

Keresztelőre készülünk
Egyre több a keresztelő Csongrád megyében
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/egyre_tobb_a_keresztelo_csongrad_megyeb ...

eresztség nélkül nincs templomi esküvő és keresztszülők sem lehetünk. Sokan ilyen okok miatt veszik fel a szentséget, mások viszont szeretnének hivatalosan is belépni valamely egyház kötelékébe, ezzel is bizonyítva hitüket. A gyerekekről szüleik döntenek: keresztények lesznek vagy sem.

Egyre több a keresztelő Csongrád megyében
A keresztszülőség felelősség egy életen át
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/a_keresztszuloseg_felelosseg_egy_eleten ...

A keresztszülők legfontosabb feladata, hogy a keresztszülő segítségére legyen a vér szerinti szülőnek a gyermek hitbeli nevelésében.

A keresztszülőség felelősség egy életen át
Keresztelő a katolikus vallásban
http://szentimre.plebania.hu/plebania/szti_1.htm

A II. Vatikáni Zsinat az Egyház megújulásával kapcsolatban szigorú előírásokat vezetett be. Mindezek lényege az, hogy csak az legyen "anyakönyv szerint" a Katolikus Egyházhoz tartozó, aki ténylegesen oda akar tartozni, és legalább az Egyház által előírt minimális feltételeknek eleget tesz.

Keresztelő a katolikus vallásban
A keresztelés szertartása
http://www.adorans.hu/node/2042

Az ajánlott oldalon olvashatjuk el a keresztelési szertartás menetét.Mit mond a pap, mit kell válaszolnia a keresztszülőknek, mik a feladataik és milyen kötelességekre hívja fel a pap a keresztszülők figyelmét.

A keresztelés szertartása
Keresztelés előtti beszélgetés
http://www.freeweb.hu/obuda-szent3sag/doc/kereszteles.pdf?SZENT3SAG=8c6262a3 ...

Tavas Gellért plébános szavai, mellyel elmondja keresztelés előtti és alatti fontos tudnivalókat.

Keresztelés előtti beszélgetés
Mamanet fórum a keresztelésről
http://www.mamanet.hu/distribution/viewtopic.php?f=7&t=219

Anyák és leendő anyukák oldala, ahol a gyermekek keresztelőjéről osztanak meg egymással fontos információkat.

Mamanet fórum a keresztelésről
Hirdetések
Oldal leírása
keresztelo.wyw.hu: Keresztelő katalógus, keresztelés. Keresztelő meghívó, keresztelő ruha, ajándék. Keresztelés menete, feltételei, felnőtt keresztelkedés.
Gyűjteményünkben 103 válogatott keresztelő témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 103 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 63174