Katolikus keresztelő > Keresztelő - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Katolikus keresztelő > 9 weboldal. Kategória leírása: Keresztelés, keresztelői szokások, gyakorlatok a katolikus vallásban. Katolikus szertartások és tudnivalók.
Szponzorált linkek
Felnőtt keresztelkedés
http://www.kapmegyer.hu/?q=gyik/felnottkereszteles.html

Évente sok fiatal, felnőtt érdeklődik a katolikus plébániákon az után, hogyan ismerhetné meg jobban a vallást, a kereszténységet, a katolikus egyházat és hogyan keresztelkedhetne meg.

Felnőtt keresztelkedés
Keresztelő a katolikus vallásban
http://szentimre.plebania.hu/plebania/szti_1.htm

A II. Vatikáni Zsinat az Egyház megújulásával kapcsolatban szigorú előírásokat vezetett be. Mindezek lényege az, hogy csak az legyen "anyakönyv szerint" a Katolikus Egyházhoz tartozó, aki ténylegesen oda akar tartozni, és legalább az Egyház által előírt minimális feltételeknek eleget tesz.

Keresztelő a katolikus vallásban
A keresztelés szertartása
http://www.adorans.hu/node/2042

Az ajánlott oldalon olvashatjuk el a keresztelési szertartás menetét.Mit mond a pap, mit kell válaszolnia a keresztszülőknek, mik a feladataik és milyen kötelességekre hívja fel a pap a keresztszülők figyelmét.

A keresztelés szertartása
Csak bemerítéssel lehet keresztelni?
http://www.depositum.hu/bemerites.html

A keresztséget vagy alámerítéssel vagy leöntéssel kell kiszolgáltatni, a püspöki konferencia előírásainak megtartásával.

Csak bemerítéssel lehet keresztelni?
Katolikus keresztelésről
http://www.lakitelekiplebania.hu/index.php?option=com_content&view=article&i ...

A keresztség szentségének kiszolgáltatásakor Isten életében részesülünk: a mennyei Atya gyermekei, Jézus testvérei leszünk a Szentlélekben, és az Egyház közösségében. Az oldal leír minden hasznos információt a katolikus keresztelővel kapcsolatosan.

Katolikus keresztelésről
Elintézni valók a keresztelés előtt
http://keresztelo-ruha.com/keresztelo-menete.html

A legegyszerűbb felkeresni a környék egyházi tisztviselőjét, s ő el fog mondani minden szükséges tennivalót a keresztelőről. Példának álljon itt egy katolikus, egy protestáns, majd egy evangélikus keresztelő menete. A különböző felekezetek szertartásai egyébként nagyon hasonlítanak egymásra. Mivel sok helyen tartanak más, idegen családokkal közös keresztelőt (s ez lehet akár kellemetlen élmény is), érdemes rákérdezni még idejében, hogy milyen lehetőségek vannak a keresztelő leendő helyszínén. Keresztszülőktől szinte mindenhol elvárt, hogy keresztelő ajándékot vigyenek. Ékszerek, keresztelőruha, keresztelőpohár, emlékérmék tartoznak a legelterjedtebbek közé.

Elintézni valók a keresztelés előtt
Keresztelés előtti beszélgetés
http://www.freeweb.hu/obuda-szent3sag/doc/kereszteles.pdf?SZENT3SAG=8c6262a3 ...

Tavas Gellért plébános szavai, mellyel elmondja keresztelés előtti és alatti fontos tudnivalókat.

Keresztelés előtti beszélgetés
Ügyintézés keresztelés előtt
http://www.plebania.sarmellek.hu/ugyint.htm

A keresztség feltétele 7 év alatti gyermekeknél, 7. életévet betöltött nagyobb gyerekek és felnőttek részére. Keresztszülőkről és az egyéb tudnivalókról a jelentkezés előtt.

Ügyintézés keresztelés előtt
Kurzus keresztelő előtt
http://www.vecses.vaciegyhazmegye.hu/kereszteles.html

Ismeretek, melyre szükség van, ha olyan szülők jelentkeznek, akiknek kevés kapcsolatuk van egyházközségükkel. Ebben az esetben a lelkipásztor vezetésével több beszélgetés alkalmával - pl. kis katolikus kurzus - kell áttekinteni a vállalt keresztény élet főbb pontjait.

Kurzus keresztelő előtt
Hirdetések
Oldal leírása
keresztelo.wyw.hu: Keresztelő katalógus, keresztelés. Keresztelő meghívó, keresztelő ruha, ajándék. Keresztelés menete, feltételei, felnőtt keresztelkedés.
Gyűjteményünkben 103 válogatott keresztelő témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 103 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 62771